Those of you who will be attempting AILET 2017 and wish to check the level of General Knowledge questions expected in the exam, here is a preview. See what questions were asked in AILET 2016 and check your current level of preparation. Those who have applied for CLAT 2016, but did not appear in AILET 2016 must also take a look. CLAT 2016 GK section is expected to be on a similar difficulty level:

 


 

Question 1: Which folk dance of India entered the Guinness Book of World Records recently?

Answer: Nati

 

Question 2: How many additional data of work added to the MGNREGA Scheme?

Answer: 50

 

Question 3: Anupam Kher appointed UN ambassador for?

Answer: He for She

 

Question 4: World’s first solar airport?

Answer: Kochi

 

Question 5: Which country has signed the Kyoto Protocol but not ratified it?

Answer: USA

Check your CLAT Preparation level. Try a FREE Mock Test.

Start Test  

 

Question 6: Which party was the majority winner in the elections of Spain in 2015?

Answer: People’s Party

 

Question 7: Which organisations form the Bretton Woods sisters?

Answer: World Bank and the International Monetary Fund(IMF)

 

Question 8: Which car brand changed the name of one of its cars which bears similarity to an epidemic?

Answer: Tata

 

Question 9: The 100th Constitutional Amendment operationalised the Land Boundary Agreement between?

Answer: India and Bangladesh

 

Question 10: Who won the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award 2015?

Answer: Sania Mirza

Check your CLAT Preparation level. Try a FREE Mock Test.

Start Test  

 

Question 11: Where was the 2016 BRICS Summit held?

Answer: India

 

Question 12: Which of the following is not a part of the Impossible Trinity?

Answer: Fiscal deposit

 

Question 13: Who is the CEO of NITI Aayog?

Answer: Amitabh Kant

 

Question 14: Which state gives the highest wages under the MGNREGA?

Answer: Haryana

 

Question 15: Which country declared financial emergency?

Answer: France

 

Question 16: Under which part of the radio spectrum does the FM broadcast band fall within?

Answer: Very High Frequency (VHF)

 

Question 17: A question on Bretton Woods sister?

Answer: IMF- World Bank

 

Question 18: Most number of fast food outlets in the World?

Answer: Mc.Donald’s

 

Question 19: Thomas Reuters top 100 innovators new entry?

Answer: Amazon

 

Question 20: Who said that “COP21 is climate-justice”?

Answer: Ban Ki Moon

 

Question21: Crystal display is used in?

Answer: Wrist watches, display screens

 

Question 22: Latest member of WTO?

Answer: Afghanistan

 

Question 23: Tunisian National Dialogue Quartet comprises of?

Answer: The Tunisian Order of Lawyers, The Tunisian General Labour Union, The Tunisian Confederation of Industry, Trade and Handicrafts The Tunisian Human Rights League

 

Question 24: Arrange in ascending order of establishment:

Answer: GATT(1947), UNCTAD(1964), NAFTA(1994) & WTO (1995)

 

Question 25: Which country allowed it’s women to vote for the first time?

Answer: Saudi Arabia

Check your CLAT Preparation level. Try a FREE Mock Test.

Start Test  

 

Question 26: Sidereal Day?

Answer: time taken by Earth to rotate on its own axis relative to the stars

 

Question 27: Which company was the first to start 4G service throughout India?

Answer: Bharti Airtel

 

Question 28: R2-D2 is associated with?

Answer: Star Wars


 

Based on the difficulty level of these questions, it can be inferred that the GK section was very scoring and anyone who regularly ‘scanned’ the newspaper could score above 75% marks. Those who feel that GK section is the toughest, must stop worrying now and start preparing.

Also Read: How to quickly prepare GK for Law Entrance exams.

Good Luck!

CLAT 2017 Test Pack starting @ Rs. 699. Get an NLU Mentor for guidance.

View Packages  

 

Search on PrepLadder